fbpx

Om Nyborg Fysioterapi & Træning

Specifikke øvelser og arvævsbehandling for brystopererede

Undersøgelse af bryst

Hvad er Tørsleff metoden.

Det er en behandlingsmetode, som henvender sig til kvinder, der er opereret for brystkræft. Metoden er udviklet af den danske fysioterapeut Kirsten Tørsleff. Tidlig indsats efter en brystkræftoperation er vigtig uanset om du har fået en brystbevarende operation, en rekonstruktion, eller du har fået fjernet brystet.

Formålet med behandlingen er at mobilisere/ strække arvæv efter en brystoperation, forbedre forskydeligheden i hud og underhud, og dermed øge blodgennemstrømningen i området ved hjælp af forsigtig behandling på og omkring arvæv. Der kombineres med øvelser specielt udviklet til brystoperede, som består af forskellige bevæge og stræk øvelser. 

Her på klinikken har vi 2 fysioterapeuter, der har efterudannet sig i denne metode: Dorte Oppelstrup Jensen og Christine Norup kan hjælpe dig med behandling, instruere dig i de særlige øvelser for brystopererede og endelig vejlede dig i forhold til hvordan du kan lave selvbehandling.

Du kan bede din læge om en henvisning, men vi behandler og vejleder dig selvfølgelig også gerne uden en henvisning.

Husk dit gule sundhedskort når du kommer til behandling.

Kortet skal indlæses i vores kortlæser i vindfanget ved hoveddøren. Så bliver du også automatisk oprettet i vores behandlersystem.

Er det godt at træne efter en brystoperation?

Du skal helst i gang med almindelig motion efter dit forløb på sygehuset. Måske kan træning på et af vores hold på klinikken være noget for dig. Spørg din fysioterapeut til råds.