fbpx

GLA:D® patient historie

En glad historie:

Finn er vores patientambassadør, som vi har haft fornøjelsen af at kunne trække på til vores GLA:D® undervisning, hvor vi bl.a. fortæller nye deltagere om hvad 8 ugers intensiv træning kan gøre, hvis man går helhjertet ind i det.

For nogle år siden kom Finn til skade ved et cykelstyrt og fik ødelagt sit forreste korsbånd i højre knæ. Han investerede i en såkaldt Donjoy bandage, tog smertestillende medicin og indstillede sig på at livet fremover nok ville være præget af en hel del besvær pga. skaden. Han kunne mærke hvordan han i sin dagligdag blev mere og mere stiv i både knæ og hofte, og efterhånden ikke kunne cykle på en almindelig herrecykel. Komme ud og ind i bilen var også blevet en besværlig ting. Så drømmen om en vandretur på Caminoen blev arkiveret, herrecyklen solgt og konens damecykel med lav indstigning taget i brug. Men så startede han på GLA:D® træning hos os i Nyborg Fysioterapi meget motiveret og med et klart fokus på at forbedre sit funktionsniveau.

”Det har gjort en markant forskel for mig at være med i det her forløb, hvor der er lagt en plan for os på forhånd– og det har også været vigtigt at få viden om hvorfor det er vigtigt at træne på en helt speciel måde”, siger Finn Saaby. Efter 8 ugers træning var der sket store fremskridt både på funktion og smerte, så nu kommer han ud og ind af bilen uden besvær, har købt en ny herrecykel, som bruges flittigt og har planer om at gå Hærvejen i stedet. Finn har været i stand til at genoptage en masse aktiviteter, og trapperne tager han i dag uden at have ondt og uden at tænke på, at knæet skal holdes på en helt bestemt måde. Men for at komme dertil har det været vigtigt for ham at forstå, at træningen skal holdes ved lige – hele livet. Han har derfor valgt at træne med 1 gang ugentlig på klinikkens GLA:D® hold og 1 gang derhjemme, og ellers være fysisk aktiv hver dag.