fbpx

Shockwave behandling

Shockwave behandling

Shockwavebehandling er en moderne og effektiv behandlingsmetode, hvor højfrekvente akustiske bølger (trykbølger) påføres et skadet område på kroppen. Vi behandler med radierende shockwave på klinikken.

Shockwavebehandling påvirker og behandler patologiske forandringer i muskler, sener, ledbånd, og allerede efter 2- 3 behandlinger vil de fleste kunne mærke væsentlige forbedringer af tilstanden. Behandlingsmetoden fjerner smertesymptomer, genopbygger vævets mobilitet, stimulerer vævets metabolisme (cellernes stofskifte) og blodcirkulationen, så kroppens egen reperationsevne stimuleres.

Priser: 

Shockwave 1. gang uden henvisning: 490 kr, de efterfølgende behandlinger uden henvisning 300 kr pr. gang.

Med henvisning som tillæg til behandling: 100 kr

Hvordan virker shockwave behandling?

Shockwave fremskynder helingsprocesser ved at aktivere kroppens egne restitueringsmekanismer. Det stimulerer cellernes stofsikfte og forøger blodcirkulationen – skadet væv bliver gradvist regenereret og heler. Dette er relevant ved bl.a. behandling af arvæv, samt behandling af skader indenfor det muskuloskeletale område (muskel-, sener-, ligamentskader og skader i selve bevægeapparatets led).

Behandlingen virker også smertedæmpende ved overstimulering af mekaniske receptorer, så smertesignaler hæmmes – gate control mekanisme.

 

Hvilke typer skader kan behandles?

  • Alle subakutte og kroniske seneoverbelastningsskader; tendinopatier, tendinoser og seneskader.
  • Skuldersmerter, slimsæk irritationer og forkalkninger i skulderen.
  • Tennis- eller golfalbue.
  • Springerknæ (patellar tendinopati).
  • Skinnebensbetændelse (tibial stress syndrome).
  • Achillessenetendinopati  (smerter i achillessene)
  • Irriteret hælpude (herunder også hælspore).
  • Skulder- og lænderygsmerter forårsaget af muskelspændinger. 

Hvordan udføres behandling.

Fysioterapeuten undersøger dig grundigt og vurderer om det er relevant at behandle dig med shockwave.

En gel bliver påført området, så trykbølgerne kan få kontakt til det skadede område/væv. trykbølgerne sendes mod området via et applikationshoved, der er tilpasset diagnosens type og omfang, og applikationshovedet bevæges  henover det berørte område. Dette er en non-invasiv og fuldstændig sikker metode uden bivirkninger.

Der kan være kontraindikationer for behandlingen, og derfor vil vi spørge ind til flere ting når du kommer.

Hvor lang tid tager en behandling

En shockwavebehandling tager typisk mellem 5-10 minutter afhængigt af skadens omfang. For det meste er der brug for 1-2 ugentlige behandlinger. Vi anbefaler at dog, at du får et  behandlingsforløb på mindst 5-6 behandlinger for at vi kan afhjælpe din tilstand. Antallet af behandlinger kan selvfølgelig variere afhængig af din diagnose.

Ofte vil vi også give dig gode råd og vejledning i hvordan du bedst muligt kommer dig efter en skade.,

Parkering

Vi anbefaler, at du parkerer på den offentlige P-plads Vestervold eller for gangbesværede ved klinikkens endegavl. Vis altid hensyn når du parkerer inde på klinikkens område.

Flisearealet foran klinikken er KUN til handicapkørsel!!!

Hvad kan vi tilbyde:

§51 Almindelig fysioterapi

Du kan blive henvist til almindelig fysioterapi af din egen læge, special læge eller sygehus. Når du har en henvisning får du til skud fra den offentlige sygesikring, fordi vores klinik har ydernummer. En henvisning gælder i et år fra d. dato, den er lavet.