fbpx

Tumlastik

Skøn motorik træning for baby

Hvad er Tumlastik

Tumlastik er en herlig blanding af leg, tumlen og gymnastik for babyer og forældre. Tumlastik øger det lille barns tilknytning til dig, som mor og far. Det er en fantastisk måde at være sammen med et lille barn på, og du lærer en hel masse om dit lille barns motoriske udvikling, og hvordan du kan være med til at stimulere alle sanser hos dit lille vidunder.

Når vi er sammen til tumlastik skaber vi et trygt rum for mor, far og barn. Du får kontakt med andre babyer, og det er en sjov måde at træne med din baby på. Måske er der også lidt træning i det til mor og far. 

Det lille barns sanse motoriske udvikling

I de første leveår udvikler barnet 3 basale sanser:

 • følesansen (den taktile sans)
 • balance- og bevæge sansen (den vestibulære sans)
 • muskel/led sansen (den proprioceptive sans)

Hver gang barnet lærer nyt, dannes der nye nerveforbindelser i hjernen, som barnet får brug for resten af livet. Du kan give din baby en god start, ved at lære om det lille barns sansemotoriske udvikling, og hvordan du stimulerer din baby til den bedste start på livet.Du får nogle super gode ideer til god baby-håndtering, lejring og bærestillinger, og du er i et rigtigt godt forum, hvor du kan stille masser af spørgsmål til en kompetent fysioterapeut med udddannelse i motorisk træning for små børn. De små elsker at bruge kroppen, og får ekstra fat i udviklingen, når de bliver kropsligt stimuleret. Undersøgelser viser, at en tidlig start med sanse- og motoriktræning, gør dit barn fysisk bevidst, social og følelsesmæssig sikker og ekstra klar til livet. Igennem sjove sanselege lærer dit barn om gode sunde vaner, og dit barn bliver styrket i at lege sig stærkere, sundere og gladere. Samtidig øger det barnets selvværd og det lille barns fornemmelse af verdenen.

Vi inddeler holdene i babyer mellem 2-5 måneder og 5-10 måneder, og tilpasser undervisningen til aldersgruppen. Der kan være stor forskel på, hvordan babyer rent motorisk udvikler sig, nogle er hurtigere end andre, men helt overordnet er der nogle motoriske trin, som det er godt for dit lille barn at komme igennem. Vi hjælper, inspirerer, støtter dig i dit forældreskab og du kommer til at elske at tumlastikke med dit barn.

Forløbet består af 6 gange og max. antal er 8 deltagere med baby. Det er vores dygtige fysioterapeut Randi Ørts Clausen, som underviser på disse hold. Randi har selv 2 små børn, og har taget en uddannelse, som babytummelinstruktør, som er en uddannelse i særlig motoriktræning for babyer. 

Hver undervisning varer cirka 1 time, hvor de første 45 minutter er undervisning/træning, og de sidste 15 minutter er opsamling, samvær og hygge.
 
Pakkepris: 540,- kr (6 lektioner)
 

Underviser: Fysioterapeut Randi Ørts Clausen / BabyTummel instruktør)

Vi starter løbende hold, så hold øje med vores facebook eller kontakt klinikken for at blive skrevet op til det næste tumlastikhold.

Vi glæder os til at se dig og din baby.

 
 

Praktisk info Tumlastik

Du kan parkere din barnevogn i gården til klinikken, altså på bagsiden af klinikhuset, der vender ud mod Slotsgade. Når du går ind i klinikken bagfra, er der en lille mellemgang, hvor elevatoren op til 1. sal er og hvor tumlastik undervisningen foregår.
Er dit barn flaskebarn er der mulighed for at varme en flaske i mikroovnen, hvis din baby er sulten.

1. gang til Tumlastik

Når du kommer til tumlastik første gang, må du meget gerne have dit eget gule sundhedskort (sygesikringskort) med. Vi skal have dig, mor eller far, oprettet i vores system. Derfor skal du køre dit gule sundhedskort igennem vores kortlæser i vindfanget ved hovedindgangen, så kan vi nemlig meget hurtigt få dig på holdlisten og ordne alt det praktiske med betaling etc.

Baby Cafe, efterfødselstræning og træning for gravide

 • Vi afholder engang imellem Baby Cafe. Følg os på Facebook, hvor vi løbende poster nyt.
 • Vi har også efterfødselstræning, hvor din baby også er meget velkommen. Tag mødregruppen med til træning og få en stærk krop igen.
 • Er du gravid, har vi også et træningstilbud til dig. Få mere overskud, større kropsbevidsthed og bliv klar til din fødsel.

Træning for gravide.

Kom i form før fødsel. En graviditet og fødsel er hård ved kroppen. Det er derfor vigtigt, at kroppen holdes i god form frem mod fødslen. En krop i form før fødsel kan reducere graviditetssmerter, og gøre dig klar til fødslen. Samtidig gør du det nemmere at genvinde formen efter fødslen.

“Træning for gravide” henvender sig til dig, der gerne vil:

 • Træne kroppen før en fødsel.
 • Reducere graviditetssmerter.
 • Forbedre din kondition.
 • Bækkenbundstræning.
 • Øge din muskelstyrke.
 • Træne sammen med andre kommende mødre.
Pakkepris: 8 gange træning koster 720,00 kr.
Underviser: Fysioterapeut Randi Ørts Clausen
Træning: Torsdag formiddag 
Varighed: 55 minutter
Holdstart ved 4 tilmeldinger!

Efterfødselstræning.

Bliv stærk igen efter din fødsel og få overskud i din hverdag. Tag din dejlige baby med til en skøn træningstime, hvor vi træner bækkenbund, kernemuskler, de store muskelgrupper, kondition, og har fokus på dig, din krop og din trivsel. Som nybagt mor har du brug for også at have fokus på dig, selvom det tit kan være svært bare at komme hjemmefra med en lille ny. Forkæl dig selv med træning i rolige omgivelser og mød andre nybagte mødre.

Vi starter løbende hold, så har du spørgsmål om holdstart og andet, er du velkommen til at ringe i klinikkens telefontid mellem kl. 8.30 – 12.30. Eller indtale en besked på vores telefonsvarer, så vil du blive ringet op så hurtigt som muligt.

Pakkepris: 8 gange træning koster 720,00 kr.
Underviser: Fysioterapeut Randi Ørts Clausen
Træning: Torsdag formiddag 
Varighed: 55 minutter
Holdstart ved 4 tilmeldinger!

Træning torsdag kl. 11.30. / varighed: 55 minutter.