fbpx

efterfødselstræning

Kom i form efter din fødsel

Efterfødselsgymnastik

Ved tilmelding har vi brug for:

Dit fulde navn og dit telefonnummer.

Efterfødselstræning.

Træning torsdag kl. 11.00-11.55 på 1. sal med fysioterapeut Randi Ørts Clausen.

Bliv stærk igen efter din fødsel og få overskud i hverdagen. Tag din dejlige baby med til en skøn træningstime, hvor vi træner bækkenbund, kernemuskler, de store muskelgrupper, kondition, – og har fokus på dig, din krop og din trivsel.

OBS! tilmelding er bindende og du betaler for hele træningspakken 1. gang du kommer. Vi refunderer desværre ikke penge, hvis du undervejs bliver forhindret, da du optager en plads!

Nyt hold starter torsdag d. 23/5 -24 ( uge 21 )  kl 11.00

Der er desværre ikke flere pladser på holdet, men du kan blive skrevet på venteliste.

 

Holdet kører 5 gange 

Pris: 500kr

Nyt hold efter sommerferien, vi vender tilbage, så snart vi har en dato.

 

Indhold:

Første træning indeholder blandt andet også en individuel vurdering af dit niveau og hvilken tilstand dine coremuskler er i. Fysioterapeut Randi tjekker dig og giver dig gode råd om, hvordan du bedst kommer i gang med at træne på en sikker måde. Forvent derfor at første træning kan tage lidt længere tid.

Træningen er effektiv, og der er selvfølgelig også tid til at du har baby med. Har du behov for at varme en flaske til den lille findes der en mikroovn i klinikken.

Det er vigtigt, at du også afsætter tid til dig selv i projekt mor, så forkæl dig selv med træning i rolige omgivelser og mød andre nybagte mødre. Inviter din mødregruppe med til træning.

Har du spørgsmål om holdstart og andet, er du velkommen til at ringe i klinikkens telefontid mellem kl. 8.30 – 12.30. Eller indtal en besked på vores telefonsvarer, så vil du blive ringet op hurtigst muligt.

Hvorfor er det godt at træne kroppen efter graviditet og fødsel?

Kroppen har været igennem en kollosal forandring på relativ kort tid. Nogle muskler har skulle give sig, andre har arbejdet ekstra hårdt og graviditeten er en stor forandring både fysisk og mentalt. Måske har du undervejs haft smerter i dine bækkenled, eller din fødsel har været hård ved din bækkenbund. At få hjælp af en fysioterapeut til stille og roligt at komme i gang igen med, at genvinde kontrol over kroppen kan give dig flere ressourcer og overskud i din nye hverdag med baby.

Der er store individuelle forskelle på, hvornår det er bedst at begynde at dyrke motion efter fødslen. Nogle kan begynde motionen allerede efter et par uger, mens andre har behov for at vente mere end seks uger. Man kan begynde på enkelte øvelser allerede dagen efter fødslen. Det en god idé at begynde med bækkenbundstræning. Træning af bækkenbunden er særlig vigtig i graviditeten og efter fødslen, fordi det hjælper dig med at holde på urinen. Det kan derfor forebygge, at du på længere sigt kommer til at lide af urininkontinens (ufrivillig urinafgang).

Efter en fødsel er der mange, som er ivrige efter at komme i gang med motion og træning for at få den krop tilbage, de havde før graviditeten. Men der går lidt tid, inden din krop helt vender tilbage til tilstanden før graviditeten.

Kroppen skal fortsat bruge tid på at tilpasse sig de store psykiske og fysiske omstillinger, den har gennemgået. Dine mavemuskler, som har været spændt ud over din voksende livmoder, er blevet slappe og skal tilpasse sig, før du begynder på hård motion.

Begynd forsigtigt:

Du kan starte forsigtigt med maveøvelser allerede nogle få dage efter fødslen. Du skal ikke lave øvelser, hvor du sætter dig op endnu. Men du kan ligge på ryggen med bøjede knæ og prøve at stramme mave- og baldemuskler. Start forsigtigt og se efter, om det buler ud i midtlinjen mellem mavemusklerne. Hvis dette sker, må du vente lidt, før du forsøger at træne mavemuskler igen, for så er mavemusklerne ikke kommet helt på plads endnu. Hvis du bliver ved med at have det der kaldes rectus diastase/ delte mavemuskler kan du kontakte din læge, der kan give dig en henvisning til fysioterapi. Så kan vi hjælpe dig med at lave et træningsprogram, der hjælper dig med at få fat i de muskler, der samler din forside.

Så snart du føler dig i stand til det, kan du begynde at gå små ture. Hvad enten du går med eller uden barnevogn, så er det en fin og mild start på motionen. Efterhånden som du bliver i form til det, kan du gå længere ture.

Tilmeld dig til efterfødselstræning hos Nyborg Fysioterapi, hvor fysioterapeut Randi Ørts Clausen underviser dig i hvordan du stille og roligt får fat i de forskellige muskelgrupper igen, så din krop over tid bliver stærk.

Hvad gør jeg med min barnevogn?

Du kan parkere din barnevogn i gården på bagsiden af klinikken. Træningen foregår på 1. sal i klinikken. Der er både trapper og elevator til 1. sal.

Måske dette også har din interesse: