fbpx

ultralydsscanning

Book en tid ved fysioterapeut Jan Hegge

Hvad er ultralyd:

Ultralydsscanning er det, der hedder en billeddiagnostisk undersøgelse, og er et rigtig godt supplement til at understøtte din behandling hos os. Ultralyd er lydbølger i en høj frekvens, så høj, at man ikke kan høre dem. Man bruger et ultralydshoved til at sende lydbølgerne gennem vævet. En ultralydsscanner benytter sig derfor af disse lydbølger til at give et detaljeret billede af muskler, sener, ledbånd, slimsække og knogler. 

Der er ingen gener forbundet ved at få lavet en ultralydsscanning. Lydbølgerne bliver reflekteret som et ekko af billeder, som fysioterapeuten kan se på sin skærm. Ultralydsscanning er en dynamisk undersøgelse, fordi man med de billeder, lydbølgerne laver, kan se bevægelserne i forhold til hinanden. Scanner man f. eks en skulder med ultralyd, vil man kunne se senerne bevæge sig, når patienten bevæger armen. 

Ultralyd er derfor en hurtig og nem metode til at få et kig ind i kroppen, og et virkeligt godt supplement til en fysioterapeutisk undersøgelse. Det kan være med til at give den bedste forudsætning for at målrette din behandling eller træning. Scanning er jo et objektivt måleredskab, der meget præcist kan afgøre om din vævsskade eksempelvis heler som den skal. Endelig kan en scanning også hjælpe os med at afgøre om du skal henvises til anden behandling (f.eks. medicinsk eller kirurgisk).

Book en tid ved fysioterapeut Jan Hegge. (Jan har taget sin uddannelse gennem Dansk Selskab for Ultralydsscanning i Fysioterapi)

Pris for en Ultralydsscanning hos os koster:  almindelig fysioterapi takst + tillæg på 350,00 kr.

Hvilke tilstande/diagnoser kan være relevante at scanne

Det er ikke alt vi kan scanne, men der er nogle tilstande, hvor det er meget relevant at bruge ultralydscanneren. Netop fordi man på ultralydscanningen ser et her og nu billede, kan man vurdere væv i bevægelse, eller hvordan vævets tilstand er. Det kan være en fin indikation på om den behandling eller træning vi har sat i gang virker. Det ultralydsscanneren også er god til er, at understøtte en fysioterapeutisk diagnose.  Hvis der f.eks er mistanke muskelseneskade kan scanneren afklare, hvor stor skaden er og det er afgørende for hvordan din behandling skal håndteres.

Tilstande, som f.eks. er meget relevante at scanne:

  • seneskade i en skulder
  • slimsæk irritation i skulder eller knæ
  • Slimsæk irritation ved hofte
  • Svangsene problemer under foden 
  • Hælspore
  • Achillessene problematikker
  • Blødning i en muskel (trælår)

 

 

Har vi ventetid på en ultralydsscanning:

Der er ingen ventetid på en ultralydsscanning hos os. Da det er en undersøgelse, der er hurtig at foretage kan vi ofte tilbyde dig en tid inden for 1 uge.

Får jeg svar med det samme:

Ja, du vil gå fra scanningen med et mundtligt svar samme dag på undersøgelsesfund. Jan skriver selvfølgelig også i din journal, og hvis du senere skal bruge dit undersøgelsessvar kan du altid bede om et print.