fbpx

Medicinsk træningsterapi

 Holdtræning med fokus på kvalitet i træning og individuelt tilpasset

MTT hos Nyborg Fysioterapi:

I et optrænings- eller vedligeholdelsestræningsforløb kan det være meget motiverende at træne på et hold. Du møder andre med samme problematik, og som kender til det at have nogle fysiske begrænsninger. Det foregår på bestemte tider i vores træningslokale i stueetagen.

Vi har mange af disse MTT hold, som du kan vælge imellem. På MTT holdende har vi blandede diagnoser, så hvis du har en gigtsygdom, kan du sagtens træne sammen med en, der har en skade efter en blodprop i hjernen, ligesom der også kan være en med ryg eller knæ problemer. Vi fokuserer på jer enkeltvis og I træner jeres egne øvelser. Holdtræningen foregår med individuel vejledning, selvom der er flere der træner samtidig. Vi benytter forskellige træningsredskaber, eksempelvis MTT – trisser, kondicykel, romaskine, crosstrainer, løbebånd, store træningbolde og diverse balanceredskaber. 

Træningen varer ca. 50 min., så vi har en pause mellem vores hold på 10 min. Det skal sikre under nuværende Covid-19 situation at vi ikke har for mange mennesker samtidig i klinikhuset. 

Vi anbefaler at du har en henvisning fra din læge til disse hold, men man kan sagtens træne her også uden en henvisning. Her på klinikken har vi prioriteret, at der altid er en fysioterapeut tilstede under træningen, så du har en at spare med og en der kan hjælpe dig.

Hvad er MTT træning:

MTT står for medicinsk træningsterapi og betyder at vi laver specialiseret træning til patienter med forskellige medicinske diagnoser.

Med MTT sikrer vi din genoptræning mest optimalt ved hele tiden, at tilpasse øvelsen til det niveau du er på. Løbende hjælper vi med, at tilpasse dine øvelser, så du får en effektiv individuelt tilpasset træningsseance.Der er derfor ikke en standard definition af et typisk træningsprogram, da alle øvelser er individualiseret.

Vi har særlige funktionelle MTT trisser og maskiner i vores træningslokale, der lige præcis kan sikre  din optimale genoptræning. Belastningen når du træner kan justeres helt ned til 0,5 kg og opefter. Ofte vil du træne 2 -3 omgange med 10-15 gentagelser i hver øvelse. Det er gentagelsen, der gør musklerne stærkere.

Vi har også almindelige maskiner til konditions- og styrketræning.

Hvis du f.eks. har en neurologisk diagnose som parkinson, sclerose, fysisk handicap/halvsidig lammelse efter blodprop i hjernen eller lignende kan du have stor gavn af at træne MTT.

Har du en gigtdiagnose er det også meget relevant, at tilbyde dig denne træningsform.

Husk at medbringe dit gule sundhedskort hver gang.

Kortet skal indlæses i kortlæseren i vindfanget ved hoveddøren, så kan vi se du er ankommet. Tak 🙂

Hygiejnetiltag:

Afsprit dine hænder grundigt i vindfanget inden du går ind i klinikken.

Når du træner på maskiner skal alle kontaktpunkter afsprittes grundigt efter brug. Vis hensyn til de andre patienter og hjælp os med at holde en høj hygiejne på klinikken.

Parkering.

Benyt den store offentlige parkeringsplads ved gammel Vestervolskole på modsatte side.

Der er kun 4 parkeringspladser for endegavlen  af klinikhus.

Flisearealet lige udenfor klinikhusets hoveddør er kun til handicapkørsel!